De norske jentene var storfornøyde etter kampen mot Polen. Foto: Maren Grini

Rekruttjentene vant komfortabelt

Rekruttjentene (LKR) hadde god kontroll i fredagens kamp mot Polen, og ga seg ikke før det sto 32-24.

De norske rekruttjentene er på samling i Stavanger samtidig som håndballjentene spiller Intersport cup samme sted. Fredag ettermiddag sto Polen på motsatt banehalvdel for første gang denne helgen. Lagene skal møtes igjen førstkommende søndag.

Det var Norge som kom best i gang i DnB Arena. Da Vilde Ingeborg Johansen etter fire minutter satte sin tredje scoring på like mange forsøk, ledet de norske jentene 4-1. Polen hevet seg etter dette, og halvveis i den første omgangen var det dødt løp på stillingen 8-8.

Mot slutten av omgangen skrudde Norge igjen opp tempoet, og flere spillere skrev seg inn på scoringslisten. Rekruttjentene ledet komfortabelt 16-10 til pause.

Trener Michael O'Sullivan var godt fornøyd med første omgang, men hadde et par småting å sette fingeren på før de siste 30 minuttene.

– Jentene gjør en god omgang, men i enkelte situasjoner kom vi litt tett på de polske forsvarsspillerne når vi skulle avslutte. Vi blir litt låst, så vi pratet om å holde mer avstand, sier O'Sullivan.

Den andre omgangen åpnet likt som den første. Igjen var det de norske jentene som tok kommandoen fra start, men Polen ga seg ikke og holdt den norske ledelsen til rundt seks mål.

At seieren skulle gå til Norge var det ingen tvil om.  Jeanett Kristiansen scoret 5 mål, alle i andre omgang, og ble med det Norges toppscorer. Michael O'Sullivan var etter kampen fornøyd med prestasjonen.

– Vi spiller bra angrep, og klarer målet om å holde dem til 23-24 mål. Vi fikk i tillegg jobbet med 5-1-forsvaret vårt, noe jeg synes jentene løste godt. I andre omgang er særlig Tonje Enkerud og Emilie Christensen gode til å skaffe oss mer avstand og til å skape konflikter for Polen i forsvar. I tillegg er vi kollektivt gode, og jentene løfter hverandre opp. En ordentlig lagseier, oppsummerer O'Sullivan.

Neste kamp er mot dagens motstander, Polen, førstkommende søndag 12.00.

Norge - Polen 32-24 (16-10)
DnB Arena
Norges målscorere: Kristine Breistøl 1, Ragnhild Valle Dahl 4, Mathilde Rivaas Toft 2, Tonje Enkerud 2, Emilie Christensen 1, Emilie Hovden 4, Line Ellertsen 1, Elise Skinnehaugen 2, Maren Aardahl 1, Vilde Ingeborg Johansen 4, June Bøttger 2, Vilde Jonassen 3, Jeanett Kristiansen 5. Øvrige spillere: Marie Skurtveit Davidsen, Catharina Fiskerstrand Broch, Hege Løken, Julie Bø Jacobsen,
Polens toppscorer: Malgorzata Buklarewicz 5.
Antall utvisninger: Norge 2x2 minutter, Polen 5x2 minutter