Viktor Petersen Norberg ble Norges toppscorer med 6 nettkjenning. Her fra kampen mot Slovenia. Foto: IHF

U-gutta på 12. plass i VM etter naboduell

Sverige ble for sterke i avslutningskampen for u-gutta (LM00), som måtte se seg beseiret 30-24.

Etter tapet mot Frankrike i åttendelsfinalen, var det regjerende Europamester Sverige som ventet i kampen om 11. plass for Norge. Sverige møtte Spania i sin åttendelsfinale og gikk på et knepent ettmålstap.

De gule og blå scoret kampens første mål og bevarte ledelsen gjennom hele kampen. Til pause var det tre mål som skilte lagene på stillingen 13-16, men etter en periode med flere tekniske feil og skuddbom fra de norske gutta, kunne Sverige dra ifra. Ved halvspilt andreomgang var Norge seks mål bak på stillingen 18-24, og like mange mål skilte lagene ved kampslutt. Da stod det 30-24 til Sverige. Dermed ble det 12. plass på de norske gutta.

– Vi gjør for mange feil i angrep, bommer for mye og får mange tekniske feil. Da blir vi kontret litt i senk i en periode og vi klarer ikke helt å komme oss inn i kampen igjen, sa trener Johnny Jensen etter kampen.

Han er fornøyd med guttas innsats i mesterskapet og trekker spesielt frem Victor Helsinghof som en viktig bidragsyter.

– Jeg synes Victor har vært veldig god i mange kamper og er også god i denne. Han har vært suveren, og en av de beste spillerne gjennom mesterskapet.

U-VM menn, plasseringsspill
Norge–Sverige 24-30 (13-16)
SC Jane Sandanski, Skopje, Nord-Makedonia
Mål Norge: Viktor Petersen Norberg (Sandefjord) 6, Victor Sprus Helsinghof (Ski) 5, Magnus Langeland (Sandefjord) 5, Simen Ulstad Lyse (Charlottenlund) 3, Ola Hoftun Lillelien (HK-72 Sande) 2, Magnus Galabuzi Segujja (Sandefjord) 1, Mads Falck Rekstad (Haslum) 1, Kristian Hübert Larsen (Tjølling) 1.  Øvrige norske spillere: Birk Hermann Inselseth (Sandefjord), Tollef Oskar Lindqvist (Falk), Eskil Dahl Reitan (Charlottenlund), Markus Buchardt (Bergsøy), William Fiala Gjermundnes (ØIF Arendal), Jonas Myreng Elverhøy (Elverum), André Bergsholm Kristensen (ØIF Arendal), Markus Nilsen (Kristiansand).
Toppscorer Sverige:  Isac Wallin 6.
Utvisninger: Norge 2x2 min, Sverige 3x2 min.