Ola Hoftun Lillelien ble Norges toppscorer og kåret til banens beste. Foto: IHF

U-gutta er klare for åttendelsfinale i VM

Norge slo Slovenia 34-25 og er klare for åttendelsfinale. Der møter de enten Sverige eller Frankrike.

Det ble en målrik inngang til den siste gruppespillkampen for u-gutta (LM00). Til pause ledet Norge med 11 mål på stillingen 22-11 etter en omgang med høy fart og god uttelling.

I andre omgang hentet Slovenia inn noen mål, men kom aldri nærmere enn åtte mål bak. Kampen endte til slutt 34-25 i Norges favør.

– Slovenia er et godt lag som vi alltid har problemer med å slå og nå kjørte vi over de. Forsvar, kontringer og angrepsspill holder et ekstremt høyt nivå. Jeg har ikke sett det tidligere på dette landslaget, så det er utrolig gøy å se at de spiller bedre og bedre håndball, oppsummerte trener Johnny Jensen etter kampen.

I åttendelsfinalen venter enten Sverige eller Frankrike. Hvem det blir, avhenger av resultatet i kampen mellom Kroatia og Spania som spilles i kveld kl. 20.30. Jensen tror Norge har mulighet til å ta seg videre uansett hvem motstanderen blir.

– Både Sverige og Frankrike er tøffe motstandere, men spiller vi som vi gjør nå, tror jeg vi har gode sjanser til å vinne. Nå er det ikke bare én spiller som er god hos oss, det er hele laget.

Åttendelsfinalen spilles onsdag 14. august.

U-VM menn, gruppespill
Slovenia–Norge 25-34 (11-22)
SC Jane Sandanski, Skopje, Nord-Makedonia
Mål Norge: Ola Hoftun Lillelien (HK-72 Sande) 6, Magnus Galabuzi Segujja (Sandefjord) 5, Victor Sprus Helsinghof (Ski) 5, William Fiala Gjermundnes (ØIF Arendal) 4, Simen Ulstad Lyse (Charlottenlund) 4, Viktor Petersen Norberg (Sandefjord) 4, Mads Falck Rekstad (Haslum) 2, Tollef Oskar Lindqvist (Falk) 2, Kristian Hübert Larsen (Tjølling) 1, Magnus Langeland (Sandefjord) 1. Øvrige norske spillere: Eskil Dahl Reitan (Charlottenlund), Jonas Myreng Elverhøy (Elverum), Markus Buchardt (Bergsøy), Birk Hermann Inselseth (Sandefjord), André Bergsholm Kristensen (ØIF Arendal), Thomas Langerud Kristoffersen (Haslum).
Toppscorer Slovenia: Jan Hočevar 10.
Utvisninger: Slovenia 5x2 min, Norge 1x2 min.