Thomas Langerud Kristoffersen stod en solid kamp i det norske målet.

Storseier for U-gutta mot Chile

Norge vant med 15 mål og fikk med seg to viktige poeng videre i VM-gruppespillet.

Fredagens kamp mot Chile ble en god gjennomkjøring for u-gutta (LM00). Norge ledet komfortabelt gjennom hele kampen og endte til slutt med seier og to viktige poeng i banken.

– Jeg er kjempefornøyd med at vi fikk kampen sånn vi ville ha den. Vi fokuserte på at vi skulle få en god start, og mange spillere fikk hvilt seg mens mange av de som ikke har spilt så mye fikk en del spilletid, oppsummerte trener Johnny Jensen.

Norge ledet 4-0 før Chile scoret sitt første mål, og de beholdt en solid ledelse gjennom hele kampen. Mot slutten av første omgang ble ledelsen stadig større og til pause var Norge 11 mål foran på stillingen 20-9. Andre omgang ble heller ikke spesielt spennende for de oppmøtte. U-gutta fortsatte å øke forspranget og vant til slutt 38-23.

Mads Falck Rekstad ble kåret til Norges beste spiller og ble toppscorer med 7 mål. Bakerst gjorde Thomas Langerud Kristoffersen en god jobb for Norge.

– Jeg synes Langerud står en veldig god kamp. Han har vel over 40 prosent i mål. Mads Rekstad gjør også en kjempekamp. Det er gøy at gutta vokser, de spiller bedre og bedre, sa Jensen.

– Det handler om å være fokusert på de arbeidsoppgavene vi skal gjøre og det synes jeg de har blitt utrolig flinke til.

På søndag 11. august møter Norge Saudi-Arabia kl. 20.30. Da skal u-gutta kjempe om to nye poeng.

U-VM menn, gruppespill
Norge–Chile 38-23 (20-9)
SC Jane Sandanski, Skopje, Nord-Makedonia
72 tilskuere
Mål Norge: Mads Falck Rekstad (Haslum) 7, Tollef Oskar Lindqvist (Falk) 6, Victor Sprus Helsinghof (Ski) 5, Jonas Myreng Elverhøy (Elverum) 4, Eskil Dahl Reitan (Charlottenlund) 3, Ola Hoftun Lillelien (HK-72 Sande) 2, Simen Ulstad Lyse (Charlottenlund) 2, Markus Buchardt (Bergsøy) 2, Magnus Langeland (Sandefjord) 2, Kristian Hübert Larsen (Tjølling) 2, William Fiala Gjermundnes (ØIF Arendal) 2, Magnus Galabuzi Segujja (Sandefjord) 1. Øvrige norske spillere: Viktor Petersen Norberg (Sandefjord), Birk Hermann Inselseth (Sandefjord), André Bergsholm Kristensen (ØIF Arendal), Thomas Langerud Kristoffersen (Haslum).
Toppscorer Chile: Matias Paya 7.
Utvisninger: Norge 5x2 min, Chile 3x2 min.