Thomas Boilesen fra DHK var sentral i Norges kvartfinale mot Egypt, men det endte med tap.

Semi'n glapp for Norge i junior-VM

De norske juniorgutta luktet VM-semifinale 20 minutter før slutt, men sto ikke imot sluttspurten til Egypt.

Med 19-15 til Norge (LM98) etter 40 minutter av kvartfinalen, lå det an til beste norske VM-innsats siden fjerdeplassen i 1995. Men så falt nivået både i forsvar og angrep, og egypterne kunne juble for 29-27 etter 60 minutter.

Thomas Boilesen dro Norge i gang, og etter fem minutter sto det 3-1. Så ble det mange innspillsforsøk med små marginer, og ti minutter senere sto det 4-7.

De norske gutta kom tilbake etter glitrende forsvarsspill - og keeper Robin Paulsen Haug var også med på notene. Ved pause hadde Egypt, som har vært VMs mestscorende lag med 38 mål i snitt, scoret bare 12 ganger! 14-12 til Norge.

- Ekstremt bra forsvarsspill, og vi lyktes med å legge om til 7-6 (tok ut keeper) etter at vi kom bak med tre mål tidlig i kampen, kommenterer trener Vidar Gjesdal.

Da det snaut fem minutter ut i annen omgang sto 17-12, begynte nok et 30-talls norske tilskuere på tribunen i spanske Vigo å tenke semifinale. Helt til ti minutter gjensto hadde Norge ledelsen.

Så glapp det på flere fronter, og tre minutter før slutt hadde egypterne føringen med 27-24. En egyptisk utvisning ble effektivt utnyttet av de norske gutta, med tre Boilesen-scoringer på drøyt to minutter ga 27-28 og nytt håp.

Med 35 sekunder igjen måtte nordmennene sjanse litt for å få tak i ballen. Det endte i stedet med at Egypt kunne trygge seieren til 29-27, og den egyptiske treneren ga gulvet et langvarig kyss.

- Det er en ekstremt skuffet gjeng som sitter her nå, forteller Gjesdal på telefon fra Vigo.

- Hvorfor glapp det?

- Det var nok flere grunner, men vi begynte å få store problemer bakover. Kanskje ble vi slitne og ikke klarte å stå så godt i duellene lenger. Samtidig fikk vi problemer med å skape sjanser. Men når vi oppsummerer innsatsen i  VM, må jeg berømme hele laget. Vi har hatt en enorm framgang. At semifinalen ryker er enormt surt, og det vil ta tid før vi kommer over dette, slutter Vidar Gjesdal.

Men VM er ikke over. Nå skal det spilles om plassene 5.-8., og det betyr matcher både lørdag og søndag.

Junior-VM menn, kvartfinale
Egypt-Norge 29-27 (12-14)
Travesas Sporthall, Vigo
300 tilskuere
Mål Norge: Thomas Boilesen (Drammen) 6, Simen Holand Pettersen (Elverum) 5, Sindre Heldal (Nærbø) 4, Andreas Haugseng (Nærbø) 4, Sander Løvli Simonsen (ØIF Arendal) 2, Tord Haugseng (Nærbø) 2, Rassin Haugseng (Nærbø) 1, Leander Seime (Fyllingen) 1. Øvrige spillere: Ole Nærland (Nærbø), Felix Abrahamsen Lunde (Haslum), August Storbugt (Sarpsborg), Vetle Rønningen (Bietigheim), Alexander Mitrovic (Elverum), Robin Paulsen Haug (Skjern), Emil Kheri Imsgard (Elverum)
Toppscorer Egypt: Self Mohamed Eldera og Omar Sami Dahroug 5.
Utvisninger: Egypt 3x2 min. - Norge 4x2.