Simen Holand Pettersen. Foto: IHF

Juniorgutta endte på 8. plass i junior-VM

Juniorgutta var sekunder unna ekstraomganger da de tapte den siste kampen i VM. Tunisia vant 37-36.

De norske gutta lå under i hele 2. omgang, men klarte å hente opp fire mål og utliknet sekunder før slutt. På de få sekundene som var igjen fikk Tunisia sjumeterkast og scoret seiersmålet.

Juniorgutta var nær ved å sikre ekstraomganger da Tord Lode utliknet til 36-36, men marginene gikk ikke Norges vei i sluttsekundene.

– Vi ville veldig gjerne ha avsluttet med en seier i den siste kampen for dette laget, men det greide vi ikke. Det er litt kjipt. Etter at vi røk i kvartfinalen har vi ikke helt klart å ta den mentale kampen og legge skuffelsen bak oss. Vi kom aldri opp i den intensiteten som skal til forsvarsmessig, først og fremst, sier Vidar Gjesdal i trenerteamet til handball.no.

Allerede ti minutter ut i 1. omgang forsvant en tunisisk spiller ut med direkte rødt kort, men omgangen fortsatte like jevnspilt som den hadde vært til da. Mot slutten av omgangen var Norge tre mål foran, men Tunisia snudde det og var ett mål foran ved sidebytte.

Etter pause var det tunisierne som økte forspranget til tre og etter hvert fire mål. Midtveis i 2. omgang lå Norge under 25-28 og gikk tilbake til 6:0 i forsvar.

Simen Holand Pettersen hamret inn sju mål de siste ni minuttene av kampen og var veldig sentral for Norge i sluttspurten som ledet opp til utlikningen. Det var også han som hadde assist på det norske utlikningsmålet.

I den 22. utgaven av junior-VM endte dermed Norge på 8. plass, den beste plasseringen Norge har hatt i mesterskapet siden 4. plassen i 1995.

– Vi var veldig nær en semifinale, som ville vært helt fantastisk for denne gjengen. Totalt sett har vi levert et bra inntrykk. Vi skulle gjerne avsluttet på en bedre måte, men hvis vi ser på helheten er det en god prestasjon å være så nær en semifinale, sier Gjesdal.

Junior-VM menn, plasseringsspill
Norge–Tunisia 36-37 (15-16)
As Travesas Sports hall, Vigo, Spania
150 tilskuere
Mål Norge: Simen Holand Pettersen (Elverum) 10, Alexander Mitrovic (Elverum) 8, Tord Haugseng (Nærbø) 7, Sindre Heldal (Nærbø) 4, Tord Aksnes Lode (Nærbø) 3, Thomas Horneland Boilesen (Drammen) 3, Leander Myklebust Seime (FyllingenBergen) 1. Øvrige norske spillere: Robin Paulsen Haug (Skjern), Ole Nærland (Nærbø), Felix Abrahamsen Lunde (Haslum), Sander Løvlie Simonsen (ØIF Arendal), Rassin Haugseng (Nærbø), Andreas Horst Haugseng (Nærbø), Emil Kheri Imsgard (Elverum), August Storbugt (Sarpsborg), Vetle Rønningen (Bietigheim).
Toppscorer Tunisia: Ahmed Bannour 11.
Utvisninger: Norge 8x2 min., Tunisia 1x2 min. og rødt kort.