Tobias Glemming (i midten) og LMB jubler for finaleplass! Foto: Uros Hocevar/EHF

Beachgutta er klare for EM-finale!

Herrelandslaget er for første gang i historien klare for EM-finalen. Kampen spilles søndag kl. 17:00 mot Danmark.

De norske beachgutta spilte en imponerende semifinale mot Russland lørdag ettermiddag. I det første settet tok Russland styringen fra start, og ledet 12-2 og 14-4 etter fire minutter spilt. Norge tok en timeout med god virkning. De neste minuttene spilte de norske gutta svært godt, og når sluttsignalet for første sett gikk var stillingen 20-18 i favør Norge.

Det andre settet startet godt for begge lag. Norge, anført av Tobias Glemming, og Russland fulgte hverandre gjennom hele omgangen. Da 10 minutter var spilt stod det 24-24 på måltavlen. Det andre settet måtte derfor avgjøres på golden goal.

Russland fikk raskt en straffe som de scorte på, og russerne vant dermed det andre settet.

Kampen avgjøres derfor på shootout. Simen Westby Johansen leverte to gode redninger og Marius Relte, Christian Daviknes og Håkon Økern scorte sikkert på sine skudd.

Dermed kunne Tobias Glemming sette inn en en-poenger og Norge gikk seirende ut av semifinalen 2-1!

For første gang i historien skal Norges herrelandslag i beachhåndball spille finale i EM!

Kristoffer Henriksen forsøkte å blokkere skuddet hvor Russland fikk straffe under golden goal. Dommerne valgte å bruke VAR til å vurdere situasjonen og dommen falt på direkte rødt kort til EMs toppscorer så langt. Dette medfører at Henriksen må stå over neste kamp.

De norske beachgutta må derfor klare seg uten Henriksen i søndagens finale mot Danmark.