Jevnt i Bodø

Til tross for en jevnspilt finale, gikk Spania ut som vinnere av EHF Euro Cup.

Håndballguttas forrige seier mot Spania kom i 1997, men den barrieren ble ikke brutt denne gangen heller.

Spanias Maqueda satte kampens første scoring, men kort tid etterpå utliknet Bjørnsen for Norge.
Lagene fulgte hverandre tett, og først etter 12 minutter klarte Spania å sikre en tomålsledelse på stillingen 5-7.
Da hadde Norge allerede vært i ledelsen, og etter 18 minutter spilt av første omgang var det Norge som var foran med to mål, på 10-8.
Norges ledelse holdt til det var drøyt tre minutter igjen til pause, da Spania utliknet - nok en gang ved Maqueda.

Til pause var resultatet 15-15, og også andre omgang var svært jevnspilt.
Spania holdt seg knapt foran eller i uavgjort gjennom hele omgangen, men klarte aldri å dra ifra med mer enn to mål.
Til slutt vant Spania 30-31, og ble med det turneringsvinnere i EHF Euro Cup.

Det er arrangørene av Euro 2020, Norge, Sverige og Østerrike som sammen med regjerende europamester Spania har spilt EHF Euro Cup samtidig som de resterende nasjonene har spilt kvalifiseringer.

Spania vant altså denne turneringen foran Norge. Søndag spiller Sverige og Østerrike turneringens siste kamp.

Her kan du kjøpe billetter til EM på hjemmebane neste år!