Jeanett Kristiansen spilte sin siste kamp for Vipers da Storhamar ble slått også i den andre sluttspillfinalen. Betina Riegelhuth i bakgrunnen pådro seg en kneskade i første kamp og kunne ikke spille. (Arkivbilde fra NM-finalen)

Vipers tok ny trippel

Vipers vant også den andre sluttspillfinalen mot Storhamar. Dermed ny trippeltriumf.

Seriegull, NM-gull og seier i sluttspillet. Vipers gjorde som i fjor og kan forberede seg på en ny sesong i Champions League - belønningen for sluttspilltriumfene mot Storhamar. Etter ekstraomganger og 42-40 lørdag, ble det seier 24-23 i returen.

Da det sto 5-1 til gjestene etter seks minutter, tenkte nok de fleste at nå var det et skjerpet Vipers som sto på banen. Det var det også, men nok en gang viste Storhamar at laget har mange kvaliteter. 16 minutter senere satte Heidi Løke inn 10-9 til hjemmelaget.

Da hadde Chana Masson i Storhamar-målet inspirert lagvenninnene til ikke å gi opp etter en startfase som var preget av mange tekniske feil. Det var også en startfase hvor Storhamar-trener Arne Senstad ikke kjørte sitt fryktede 7 mot 6-spill, noe han antydet at han angret på da han ble intervjuet av TV 2 i pausen.

Vipers samlet seg og kunne gå til pause med 14-11. Da ga litt trygghet for laget som overrasket negativt i den første sluttspillfinalen i Kristiansand. Da måtte sørlendingene ha ekstraomganger for å berge 42-40 - etter 34-34 ved full tid.
Lørdag scoret Guro Nestaker hele 17 mål. Hun lignet ikke den samme skytterdronningen i den andre kampen - inntil det dro seg til mot slutten.

For også i annen omgang spiste Storhamar opp Vipers' ledelse og var foran på 19-18 14 minutter før slutt - etter at Nestaker hadde hentet frem lørdagsformen igjen. Hedmarkingen hadde sjansen til nye ekstraomganger da laget kom inn i sluttminuttet ett mål bak, men kastet bort ballen.

Det var svært varierende prestasjoner i finalen, og landslagstrener Thorir Hergeirsson, som satt på tribunen, lurer nok på i hvilken forfatning landslagsjentene er. Tirsdag er det oppkjøring mot Sverige i Nadderud Arena før VM-kvalkampene mot Hviterussland.

- Sykt digg å ha vunnet gull, men jeg er misfornøyd med prestasjonen, sa Vipers nye stjerne, Henny Ella Reistad etter sin første sesong i mesterlaget. Trener Ole Gustav Gjekstad oppsummerte slik:

- Vi ble plaget, og vi plaget oss selv. Det var en sliten gjeng med tunge hoder, sa Gjekstad og hadde selvfølgelig Final4-helgen i minne.

Storhamar-trener Arne Senstad hadde blandede følelser.

- Jeg er skuffet akkurat nå, men også stolt. Vi har hatt mange skader og har ikke de samme ressursene. Og nå har jeg bare ni spillere å rutte med. Er det noen der ute uten kontrakt, så send mail eller ring! oppfordret Senstad, som mister Heidi Løke. Men  går hun til Larvik som planlagt når vestfoldingene flyttes ned i 1. divisjon? Det ville ikke Løke svare TV 2s Harald Bredeli på etter kampen.