Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Illustrasjonsbilde-Håndballtinget2019_640x360web.png

Håndballtinget 2019

Det 53. Håndballtinget (tidligere Forbundstinget) ble avholdt på Scandic Park Sandefjord 10.-12. mai 2019.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Tusen takk for tilliten, sa håndballpresident Kåre Geir Lio etter valget på Håndballtinget.
I sin takketale pekte Lio på behovet for fortsatt arbeid inn mot klubbene for å sikre videre vekst, og også viktigheten av å bygge flere anlegg – ikke minst et nytt nasjonalanlegg.

– Alle må vi stille oss fem spørsmål: Fører det vi gjør til at det blir mer aktivitet? Bedre aktivitet? Mer entusiasme? Ble vi flere i håndballen? Noen som ville være med lengre? Det er dette vi må jobbe etter, sa Lio, og gjentok dermed et mantra han hadde delt med Håndballtinget flere ganger tidligere i helga.
Lio takket deretter sitt avtroppende styre for samarbeidet.
– Jeg er den heldigste presidenten i norsk idrett. Jeg har et styre som samarbeider godt, vi diskuterer, vi river og sliter i hverandre, men når debatten er ferdig, så er den ferdig. Tusen takk til dere alle for jobben dere har gjort, sier Lio.

Søndag 12. mai var siste dag på tinget:

 

NHFs overordnede strategi
var første sak. 
Først ut var Prosjektleder for Klubbhusprosjektet, Anders E. Bergan. Han ga tinget en oppsummering og status for prosjektet. 
Bergan kunne vise til tall som bekrefter at frafallet er blitt mindre som følge av oppfølging fra klubbhus-prosjektet, og hans hovedbudskap var klart:
- Vi må alltid tenke på utvikling. Det er vel og bra og komme seg ut i klubb og bli kjent og drikke kaffe, men da skjer det ingenting. Utvikling må være i fokus.

Svein Olav Øie ga tinget en status og oppdatering av Anleggsprosjektet som startet i 2017. 
Anleggsprosjektet viser at det er blitt bygget, eller vedtatt bygget, en rekke nye haller de siste årene, men at det fortsatt er behov for ytterligere 139 flater i Norge.
- Og det er i de største byene manglene er størst, sa Svein Olav Øie. 

Strategiplanen og strategiarbeidet generelt ble presentert av 2. visepresident Bente Aksnes.
– Det er ikke store endringer fra forrige strategiplan, men vi har forsøkt å være litt tydeligere og litt spissere, forklarte Aksnes.
– De tre prioriterte innsatsområdene kommende tingperiode er å komme seg ut i klubb, jobbe med anlegg, og å bedre rammebetingelsene for nasjonal elitehåndball. Men det er mange andre oppgaver som skal ivaretas også, sa hun videre.
Med noen presiseringer knyttet til at håndballen skal jobbe for bedre samarbeid på tvers av idrettsgrener, en tydeliggjøring av oppdraget knyttet til inkludering og integrering – toppet med en konkretisering av at 6 millioner kroner skal øremerkes til å tilrettelegge for flyktninger de kommende tre årene - ble strategiplanen vedtatt med akklamasjon. 

Etter strategiplanbehandlingen, ble også det foreslåtte langtidsbudsjett vedtatt. 

Siste post på agendaen på Håndballtinget 2019 var valg, etterfulgt av takk til avtroppende tillitsvalgte. Det kan du se mer om ved å klikke på lenkene under: 

Valgene på Håndballtinget 2019

Hedret på Håndballtinget 2019

 

 

 

Se dokumentene til Håndballtinget 2019