Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

td331c30 (2).jpg
JUBEL: Sigvaldi Gudjonsson scoret ti ganger mot Bækkelaget søndag. Her fra en jubelscene ved en tidligere anledning. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix

Elverum til semifinale

Elverum tok seg videre til semifinale i sluttspillet da de slo Bækkelaget 31-28 søndag kveld.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med 41-24-seier i onsdagens møte visste Elverum at de ville sikre sluttspillsemifinale på færrest mulig kamper hvis de også klarte å slå Bækkelaget i oppgjør nummer 2. Den jobben fikset de:

Da sluttsignalet lød i Nordstrand Arena søndag, viste måltavla 28-31.

I åpningen fikk vi imidlertid prov på at Bækkelaget hadde intensjoner om å gi Elverum kamp helt inn. De gule og blå ledet 5-2 etter ti minutter, men NM-vinnerne fra romjula spiste seg inn i oppgjøret. Til pause sto det 14-14.

Bækkelaget startet også andreomgangen lovende, men Elverum tråkket inn gassen da de trengte det, og førte kampen det meste av oppgjøret. Det var riktignok vrient å spå vinneren da det sto 24-24 sju minutter før slutt, men derfra og ut viste hedmarkingene sin styrke.

Elverums høyrekant Sigvaldi Gudjonsson scoret 10. Islendingen ble etter kampslutt kåret til banens beste, mens Bækkelaget-målvakt Henrik Ruud Tovås mottok heder som vertenes beste i det som skulle vise seg å bli lagets sesongavslutning.

Elverum må nå vente på utfallet av alle de andre kvartfinalene – som skal spilles best av tre kamper – før de får vite hvem de møter i semifinalen.

I semifinalene og finalene spilles det best av fem kamper. Det best plasserte laget fra Eliteserien har hjemmekamper i kamp 1, kamp 3 og eventuelt kamp 5. Det skal kåres en vinner i samtlige kamper. Vinner sammenlagt er det laget som har vunnet tre kamper.

Høyest rangerte lag fra Eliteserien velger motstander. De to høyest rangerte gjenværende lagene fra Eliteserien kan ikke møtes. Semifinalene begynner 24. april.

FAKTA
Sluttspill, eliteserien menn
Bækkelaget–Elverum 28-31 (14-14)
Nordstrand Arena
406 tilskuere
Toppscorer Bækkelaget: Nicolai Hauge og Aksel A. Strupstad 6.
Toppscorer Haslum: Sigvaldi Gudjonsson 10.
Utvisninger: Bækkelaget 4x2 min., Elverum 3x2 min.

Sluttspill menn 2019