Malin Aune var en av flere gode Vipers-spillere mot Győr.

Tapte kun med fire

Vipers kjempet til siste slutt i Champions League-oppgjøret lørdag kveld mot Győr og tapte kun 29-33.

Sørlendingene har godt grep om kvartfinaleplassen. De rosa spiller i praksis om 2. plassen i pulja selv om det ble tap i Ungarn. Fra 4-4 var Győr foran i oppgjøret mot Vipers. Hjemmelaget økte til 9-5 og senere 11-6. Győr hadde fire norske spillere involvert i kampen, men det var ei dansk jente som markerte seg på hjemmelaget før pause. Anne Mette Hansen scoret sju ganger i den første omgangen.

Katrine Lunde stoppet tre sjumeterkast mot slutten av 1. omgang, men Vipers lå under 14-19 til pause. Utover i 2. omgang var Győr oppe i sju mål foran, men Malin Aune var en av flere Vipers-spillere med en god dag på banen. Hun reduserte til 20-25, Henny Ella Reistad fulgte opp på 20-årsdagen sin med 21-25 og Jeanett Kristiansen til 22-25 mot søsterens lag.

Vipers utnyttet en sju minutter lang periode uten mål fra hjemmelaget til å knappe inn forspranget. Det som så ut til å kunne bli en storseier ble isteden til spennende sluttminutter, men Vipers kom aldri så nær at de kunne vunnet. Dermed endte Vipers' seiersrekke etter fire seirer i turneringen.

Krim tapte 23-25 hjemme for Ferencváros tidligere lørdag. Thüringer–Bucuresti spilles søndag. Det er Bucuresti som er hardeste utfordrer om 2. plassen i pulja.

Champions League kvinner, hovedrunden
Gy
őr–Vipers 33-29 (19-14)
Audi Arena, Győr, Ungarn
5397 tilskuere
Mål Vipers: Linn Jørum Sulland 8, Malin Aune 5, Sunniva Amalie Næs Andersen 5, Henny Ella Reistad 3, Mathilde Kristensen 2, Silje Waade 2, Hanna Yttereng 2, Jeanett Egebakken Kristiansen 1, Marta Tomac 1.
Toppscorer Győr: Anne Mette Hansen 8.
Utvisninger: Győr 3x2 min., Vipers 2x2 min.