Magnus Rød. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Viktig seier i jevn kamp

Håndballgutta spilte jevnt med Egypt, men vant med de nødvendige målene. 32-28 ble det til slutt.

Egypt ledet 3-0 før Sander Sagosen reduserte på sjumeterkast. Magnus Jøndal satte inn 3-3-målet. Egypterne holdt følge til 8-8, men fra Sander Sagosen – en av dagens to norske timålsscorere – satte inn 9-8 fra sjumetersmerket klarte de norske gutta å holde seg de nødvendige målene foran i resten av oppgjøret.

Det manglet imidlertid ikke på kampvilje fra Egypt, som stadig yppet seg i målprotokollen, så sent som tre minutter fra full tid var de kun to mål bak. Det ga ikke Norge den roen de kanskje håpet på før den viktige kampen mot Sverige mandag kveld.

Det var viktig å vinne over Egypt, samtidig som Håndballgutta måtte spare mest mulig til Sverige-kampen mandag kveld. Norge brente for mange sjanser før pause til å holde egypterne på behagelig avstand.

Midt i 2. omgang sto det plutselig 23-22, etter tre egyptiske mål på rad. Magnus Rød skjøt nesten gjennom nettet da han roet norske nerver og laget 25-23 litt senere. Da Kristian Bjørnsen fulgte opp med 26-23 ti minutter før slutt var det til stor jubel fra Christian Berge.

Det skulle altså bli jevnt nesten til fløyta gikk for full tid, men Magnus Røds befriende niende og tiende soring for kvelden sendte Norge fire foran i det det var tid før dommersignalet.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi fikk mye mer flyt angrepsmessig. Vi fikk noen «sovemål» mot oss, som irriterer litt. De er unødvendig. Totalt sett var dette et godt steg i riktig retning, sa Christian Berge til TV3 etter kampen.