Magnus Rød. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Storseier som forventet

Håndballgutta rundet 40 mål mot Saudi-Arabia og vant som de ville 40-21 i den andre VM-kampen lørdag.

Med en God Espen Christensen i målet var Norge fokusert fra start og tok saudiaraberne seriøst, selv om flere sentrale spillere ble hvilt i oppgjøret.

– Vi jobbet godt. Vi hadde snakket om det på forhånd, det har vært mye undervurdering og rare resultater, jeg ønsket at vi ikke skulle slippe oss for langt ned. Vi skal ha respekt og gå fullt mot hvilken som helst motstander, sa trener Christian Berge til TV3 etter kampen.

Det siste rare resultatet Berge siktet til var Chile, som sensasjonelt vant 32-24 over Østerrike tidligere lørdag. Ifølge NTB er Chiles seier er en av de største overraskelsene i VM-historien for menn.

– Vi fikk tidlig en klar ledelse og fikk brukt mange venstrehendte etter hvert. Jeg ønsket å få alle i gang. De som kom inn gjorde det godt. Magnus Rød gjorde en fabelaktig innsats og kom med et vanvittig trykk. Espen Lie Hansen kom mer og mer med i kampen, sa Berge.

Han skrøt også av begge kantspillerne og av Blonz’ gode skuddavvikling.

Norges målvakt måtte ut et par minutter ut i 2. omgang etter å ha fått et skudd midt i ansiktet, der han mistet en bit av tanna.

Alexander Blonz fikk sin første scoring i mesterskap da han satte 11-3. Han fulgte opp med 12-3 og endte med fem mål mot saudiaraberne. Magnus Rød og Espen Lie Hansen fulgte opp med flere flotte scoringer. Hansen fastsatte sluttresultatet til 40-21 og Magnus Rød ble både toppscorer og kåret til kampens beste spiller.