Smil og jubel for Marta Tomac, Veronica Kristiansen og Linn Jørum Sulland.

Kom sterkt tilbake

Håndballjentene fikk smilene tilbake etter at forsvarsspillet satt og det ble seier 31-17 over Tsjekkia.

Et stort skår i gleden var det imidlertid at mesterskapsdebutanten Thea Mørk måtte gå av banen like etter at hun kom inn. Hun fikk kjenning i hamstringen som har plaget henne. Hun smilte tappert etter kampen, men ble stående med 5 minutter og 28 sekunders spilletid i sin første kamp i EM.

Etter kampen sa både Mørk selv og landslagslege Nils Leraand til TV 3 at de trodde det gikk mot et bytte. Camilla Herrem har kommet til Brest og er klar til å erstatte hvis det er nødvendig.

Lagene kan bytte to spillere i løpet av gruppespillet og spillere som blir satt ut av troppen har anledning til å komme inn igjen hvis det er aktuelt. Lagene har også mulighet til å bytte to spillere både i hovedrunden og finalespillet.

Marit R. Jacobsen måtte på tribunen etter direkte rødt kort. Kari Brattset fikk sin andre tominutter 11 minutter ut i kampen, men de norske jentene distanserte tsjekkerne enkelt og greit i denne kampen.

Halvveis ledet Norge 20-10, men den andre omgangen ble ikke den samme scoringsfesten. De norske jentene scoret kun fem mål det første kvarteret etter sidebyttet, men vant også de siste 30 minuttene av kampen.

Heidi Løke ble kåret til banens beste spiller av en jury i arenaen. I den andre kampen i Norges gruppe vant Romania 29-24 over Tyskland.

Siste kamp i gruppespillet i EM:

5.12. Norge–Romania kl. 21.00

EM kvinner
Tsjekkia–Norge 17-31 (10-20)
Brest Arena, Frankrike
1734 tilskuere
Norges målscorere: Heidi Løke 6, Malin Aune 6, Veronica Egebakken Kristiansen 5, Stine Bredal Oftedal 3, Kari Brattset 3, Emilie Hegh Arntzen 2, Linn Jørum Sulland 2, Sanna Solberg 2, Henny Ella Reistad 1, Vilde Mortensen Ingstad 1.
Toppscorer Tsjekkia: Sarka Marcikova 4.
Utvisninger: Tsjekkia 1x2 min., Norge 2x2 min. og rødt kort.

Mesterskapets hjemmeside
Mer om håndballjentene

Malin Aune scoret seks mål fra kanten. Foto ©kolektiff
«Vikki» setter inn ett av sine fem mål. Foto  ©kolektiff
Heidi Løke ble kåret til kampens beste spiller. Foto ©kolektiff
Thea Mørk fikk kun drøyt fem minutter på banen. Her sammen med Janne Oppheim Søllesvik. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix