Theodor Svensgård (t.v.), Andreas Horst Haugseng og Rassin Haugseng. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Forsvarte NM-tittelen

Nærbøs G20 forsvaret gullet fra i fjor da de vant 30-20 over Bækkelaget i junior-finalen.

Det ble en jevn åpning i NM-finalen for G20 mellom Bækkelaget Håndball og Nærbø IL i Oslo Spektrum. Bækkelaget åpnet kampen med scoring fra playmaker Fabian Sandven og deretter fulgte lagene hverandre tett. Nærbø gikk til pause med tomålsledelse på stillingen 12-10.

– Det var sånn vi regnet med at kampen kom til å bli. Det var likt som i fjor, da fikk vi også noen mål helt på slutten og gikk med en god følelse i garderoben. Nå fikk vi den samme gaven, sier Nærbø-trener Rune Haugseng om kampens 1. omgang til handball.no.

I 2. omgang var det liten tvil om hvilket lag som var det beste. Med en svært solid Halvor-Elias Nærland i mål og slektningene Tord og Andreas Haugseng i støtet fremover, dro Nærbø ifra fra start og ledet med fem mål seks minutter ut i 2. omgang. Bækkelagets Sandven gjorde sitt for å holde NM-veteranene i kampen med fem scoringer etter hvilen, men lite flyt i spillet gjorde det vanskelig å ta innpå tittelforsvarerne.

Nærbø tok til slutt en komfortabel seier og har dermed to NM-gull på like mange forsøk. Trener Haugseng var veldig fornøyd etter kampen.

– Disse guttene har spilt sammen i 10-11 år, så de vet hva det går i og de står opp for hverandre til siste sekund. Jeg hadde stor tro på at vi skulle vinne i dag.

Og suksessoppskriften?

- Vi er solide på alle plasser. Du kan ikke ta bort en spiller, for da er det to andre som står opp. Så det er en lagseier og en målvakt som er aboslutt en av de beste i landet, forklarer han.

På spørsmål om hvordan guttene fra vestlandet skal gjenta suksessen neste år, er Haugseng klar i sin tale:

– Vi har ett mål og det er å klare å holde oss i eliteserien. Per dags dato ligger vi på kvalikplass. Hvis vi kan overleve eliten med et juniorlag - det tror jeg ikke det er mange som klarer, sier han.

NM-finale G20
Bækkelaget Håndball – Nærbø IL 20-30 (10-12)
Oslo Spektrum
Bækkelagets målscorere: Fabian Sandven 8, Trym Korperud Johnsen 4, Roald Lien 3, Markus Fartum 3, Sander Rogne Myklebust 2.
Nærbøs målscorere: Tord Haugseng 9, Andreas Horst Haugseng 5, Ole Nærland 4, Rassin Haugseng 3, Henrik Moen 3, Marius Hansen 1, Stian Vigre 1, Tord Aksnes Lode 1, Theodor Svensgård 1, Kjetil Johansen 1, Sindre Heldal 1.
Utvisninger: Bækkelaget 4x2 min, Nærbø 5x2 min.

Mer om NM Junior

Halvor-Elias Nærland. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Tord Haugseng tok ansvar og ble kampens toppscorer med 9 fulltreffere. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20181229 NM G20 finale-08.jpgSeierspokalen delt ut av NHFs generalsekretær Erik Langerud. Foto: Svein André Svendsen/NHF

20181229 NM G20 finale-09.jpgFoto: Svein André Svendsen/NHF