Halden vant cupdrama

Halden scoret i sluttsekundene og vant 27-26 over ØIF Arendal i mennenes første semifinale i cupen.

I et oppgjør som var Spektrum verdig ble det stor spenning i Sør Amfi, der lagene fulgte hverandre tett gjennom hele kampen. Særlig i siste halvdel av 2. omgang var det usikkert til siste fløytesignal om hvordan det hele skulle ende.

Sondre Paulsen utliknet til 26-26 med 45 sekunder igjen å spille. Et halvt minutt senere scoret Kristoffer Henriksen det som skulle komme til å bli det avgjørende målet etter en time out. Det var fortsatt 15 sekunder å gjøre det på, men André Lindboes skudd ble blokkert og kampen ebbet ut med at haldenserne kastet seg om halsen på hverandre i full jubel!

Halden Topphåndball har aldri vært i NM-finale tidligere, så i likhet med damefinalen blir det en debutant i cupfinalen.

Bækkelaget–Elverum møtes i den andre semifinalen onsdag. Bækkelaget Håndball Elite spilte NM-finale i 2013 (tapte mot FyllingenBergen). Elverum vant sist i 2009, men var også i finale i 2012 og 2016.

NM-finalene spilles 29. desember i Oslo Spektrum.