Henny Reistad ble norsk toppscorer i VM-finalen.

VM-sølv til Juniorjentene

Vi gratulerer Juniorjentene med VM-sølv! En spennende finalekamp endte til slutt med seier 28-22 til Ungarn.

Juniorjentene gjennomførte en herlig førsteomgang i VM-finalen mot Ungarn. Norge scoret det første målet, Ungarn svarte og tok selv ledelsen, men de norske jentene ga de ungarske favorittene kamp. Etter 10 minutter av kampen viste tavla 5-5, og så var det Norge i føringen nesten gjennom resten av førsteomgangen. Til pause var stillingen 12-10 til Norge.

Etter hvilen viste det seg at Ungarn hadde mer å kjempe med enn de norske jentene. Sakte men sikkert måtte Juniorjentene se at ungarerne dro i fra i målprotokollen. Norge forsøkte, men klarte ikke demme opp for Ungarn, som til slutt sikret Ungarns aller første VM-gull i denne klassen ved å beseire Norge 28-22.

Vi kom til VM med målsetting om semifinale. Når det da blir sølv, har vi jo oppnådd målsettingen, men skuffelsen er rett etter avsluttet finale likevel svært stor, forteller Vigdis Holmeset i det norske trenerteamet til handball.no. -Ungarn har et utrolig sterkt lag, og på hjemmebane med fullsatt hall (6500 tilskuere), viste de etter pause at de hadde et ekstra gir som til slutt ble avgjørende.  Når vi bare får dette litt på avstand, vil vi tro at jentene likevel er fornøyd med å avslutte yngrelandslagskarrieren med sølvmedaljer i VM, avslutter Vigdis Holmeset.

For Norge var det sølvmedalje nr 2 (første gang var i 2005). Gratulerer igjen med VM-sølv til hele laget, trenerne Vigdis Holmeset og Geir Oustorp og alle andre involverte!

Sølvjentene fotografert etter medaljeutdelingen. Foto: Andreas Kristoffer Berge/Kvinneidrett.no

Eirik Pettersen, fysioterapeut, Vigdis Holmeset, trener, Geir Oustorp, trener og Lene Rantala, målvaktstrener

Junior-VM kvinner, VM-finale 2018
Norge - Ungarn  22-28 (12-10)
Főnix Hall, Debrecen, Ungarn
6500 tilskuere

Målscorere Norge:
Henny Ella Reistad, Våg 7 mål, Julie Bøe Jacobsen, Byåsen 4 mål, Mariann Gabrielsen, Oppsal 2 mål, Synne Fossheim, Storhamar 2 mål, Line Ellertsen, Sola 2 mål, Ragnhild Valle Dahl, Elnesvågen og Omegn 1 mål, Karoline Olsen, Våg 1 mål, Ane Hovland, Rælingen 1 mål, Guro Nestaker, Storhamar 1 mål og Karoline Lund, Larvik HK 1 mål.

Øvrige norske spillere: Sofie Ege Grønlund, Fana, Rakel Gåra Alvern, Aker, Andrea Solstad, Fana, Anna Huse, Byåsen, Vilde Rønningen, Levanger og Mia Kristin Syverud, Fjellhammer

Toppscorer Ungarn: Katrin Klubjer og Noémi Hafra 8 mål hver
Utvisninger: Norge 4 x2 min., Ungarn 2 x2 min.