Byåsen-målvakt Andrea Austmo Pedersen fikk sin A-landslagsdebut og sto hele andre omgang.

Bedring, men tap

Håndballjentene viste seg frem i bedre fasong i andre kamp mot Frankrike, men tap ble det likefullt.

- Denne gangen var vi mye mer bestemt i de offensive aksjonene; mye mer på, sa trener Mia Högdahl etter at tomålsledelse (12-10) til pause ble til ettmålstap (23-24).
Det var norsk føring helt til 20-19, men i løpet av et par tre minutter kom tre tekniske feil som Frankrike resolutt straffet oss for med tre kontringsmål.

- Ja, det ble også i denne kampen for mange tekniske feil, innrømmer Mia.

Heller ikke det andre møtet mellom siste års VM-finalister ble en målorgie, men Håndballjentene scoret i alle fall syv mål mer enn i første kamp:

- Og defensivt var vi nok en gang godkjent, kommenterte trener Mia.

I nattens kamp (norsk tid) stilte Frankrike med 11 av de samme som spilte VM-finalen. Hos Håndballjentene var det åtte av spillerne som også spilte finalen:

- I kampene her på Martinique har vi byttet mye og gitt alle spillerne – 15 i begge kampene - godt med spilletid; minst 25-30 prosent av kamptiden, fortalte Högdahl på telefonen fra Karibia.

Den eneste i den 20 spiller store troppen som ikke har vært på banen i løpet av de to kampene, er lagkaptein Stine Bredal Oftedal. Hun pådro seg en lyskeskade under trening på hjemmebane før avreisen til Martinique:

- Hun er i fin fremgang, men det var ikke aktuelt å bruke henne i kampene. Vi ville ikke ta noen sjanse og ønsker at spillerne ikke skal dra tilbake til klubbene sine i dårligere «forfatning» enn da de kom til oss i landslaget, sier Mia Högdahl.

Neste kampoppgave for Håndballjentene blir Golden League-turnering i Danmark siste uken i september. Frankrike blir igjen motstander i tillegg til Danmark og Polen.

PS!
Byåsen-målvakt Andrea Austmo Pedersen fikk sin A-landslagsdebut og spilte hele andreomgangen; reddet blant annet en syvmeter og hadde en målgivende. Silje Waade gjorde et aldri så lite come back og fikk A-landskamp nummer 17, ni og en halv måned etter den 16.

Landskamper i Karibia (andre kamp)
Frankrike–Norge 24-23 (10-12)
Norges målscorere:
Marit R. Jacobsen (TEAM Esbjerg) 4, Sanna Solberg (TEAM Esbjerg) 3, Tonje Enkerud (Storhamar Håndball Elite) 3, Thea Mørk (Larvik HK) 3(1), Veronica E. Kristiansen (FC Midtjylland) 3(2), Stine Skogrand (Silkeborg-Voel KFUM) 2, Malin Aune (Våg Håndball Elite) 2, Kari Brattset (Våg Håndball Elite) 1, Silje Waade (Våg Håndball Elite) 1 og Helene G. Fauske (FC Midtjylland) 1.
Spilte gjorde også: Katrine Lunde (Våg Håndball Elite), (1.omgang) og Andrea A. Pedersen (Byåsen Håndball Elite) (2.omgang) - Emilie Hegh Arntzen (Våg Håndball Elite), Vilde Johansen (Tertnes Håndball Elite) og Ingvild Bakkerud (Skrim Håndball Elite).