Sluttspillmester 2018

I år som i fjor; Elverum og ØIF Arendal måtte ut i en 3. sluttspillfinale før en vinner endelig kunne kåres.

Tirsdag kveld var det altså duket for siste sluttspill finale og også siste herrekamp for sesongen. Etter to gode finaler, med en seier hver, var det med andre ord stor spenning før denne kampen. Hvem ville kunne titulere seg «Sluttspillmester 2018» og dermed også få en plass i Champions League neste sesong?

Om noen ikke hadde fått med seg at kampen hadde begynt, våknet de garantert før første minutt var over. Hjemmelaget startet med et PANG! Det ble disket opp med en dobbelflyver allerede i første angrep hvor Lindboe først hoppet opp på venstre side og keeper gikk selvfølgelig ut for å gjøre målet mindre. Dette fanget skytteren opp og så at Gulliksen var med på høyre ving. Ballen ble kastet videre og vingen fløy elegant inn mot åpent mål.

Stemning ble satt fra første stund med andre ord!

Det ble scoret mange mål i første del av første omgang. Høyt tempo gjorde det vanskelig for to gode keepere å vise seg frem og etter et kvarter var stillingen allerede 11-9. Så ble tempoet dempet noen hakk og keeperduellen var i gang. Thomas Bauer, hentet inn fra Østerike, mot veteranen Morten Nergaard. Det var en tett kamp mellom disse to, helt til Nergaard ble båret ut etter å ha fått en motspiller over benet. Unggutten Imsgaard (20 år) ble byttet inn, reddet en straffe med en gang og keeperduellen var med andre ord ikke lagt død. Elverum avsluttet første omgangen best og kunne gå i garderoben på stillingen 16-12.

Det må nevnes at keeper Imsgaard ikke slapp inn et eneste mål for Elverum etter at han ble byttet inn i det 24. minutt.

Andre omgang startet ikke med et like høyt tempo som første, men likevel ble det scoret mange mål. Vel og merke tok gjestene timeout etter nesten 13 minutter, på stillingen 24 – 18. Skulle de ha en sjans var det helt klart at ØIF Arendal måtte opp noen hakk. Denne var til liten hjelp og med unngutten som klart gikk seirende ut av keeperduellen, tok Kurtovic ut den siste timeouten bare fem minutter senere. Elverum ledet da med ti mål og løpet var kjørt. Som Kurtovic sa, til TV2 etter, kampen: - Elverum var bedre i alt i siste omgang.

Showingen i Terningen Arena fortsatte med piruetter fra hjemmelaget, vakre redninger fra unggutten Imsgaard og ikke minst et fullsatt Terningen Arena med et fantastisk publikum.

Gratulerer til Elverum med seier 35 – 24 i årets siste sluttspillfinale og ikke minst deltakelse i Champions League neste sesong.

Kampens toppscorer ble Lindboe med 8 mål.