Gøran Johannessen (t.v.) og Magnus Gullerud. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Var aldri truet

Håndballgutta vant 33-28 over Hviterussland i den andre kampen i EMs gruppespill søndag kveld.

Kent Robin Tønnessen scoret kampens to første mål. Hviterusserne holdt følge til 6-6. Da satte Magnus Gullerud inn sitt 100. landslagsmål mål til norsk ledelse 7-6. Derfra sørget det solide norske forsvaret for at Håndballgutta kom seg et par mål foran mot slutten av omgangen.

Ti minutter etter hvilen var hviterusserne fortsatt tre mål bak. Norge klarte ikke å riste motstanderen av seg, men slapp de heller ikke nærmere. Utover i omgangen økte ledelsen sakte, men sikkert og Norge hadde god kontroll på kampen.

Torbjørn Bergerud ble kåret til kampens beste spiller.

– Jeg sitter med litt blandede følelser etter kampen. Det var vanvittig viktig å vinne, men det ble litt klabb og babb. Gøran Johannessens eksplosivitet var gøy å se på. Vi brente mange sjanser, men det gledet meg at vi kom til mange sjanser, sa Christian Berge til TV 3 etter kampen.

Østerrike–Frankrike endte med fransk seier 33-26. Norge avslutter gruppespillet mot Østerrike tirsdag.