Sander Sagosen. Foto: Stéphane Pillaud

Mye som var bedre

Håndballgutta vant 27-25 over regjerende OL-mester Danmark da de var tilbake i VM-finalearenaen fra i fjor.

– Det var bedre i dag, det tar litt tid å få samhandlingene til å sitte. Det er mye som er mye bedre i dag. Forsvaret var bra og målvaktene sto fantastisk, men vi kan enda bedre enn dette, sa trener Christian Berge til TV 2 etter kampen.

I kampen mot Danmark var de norske spillerne tilbake i Bercy der VM-sølvet ble sikret i den franske hovedstaden for et år siden. Sander Sagosen og Eivind Tangen var tilbake i det norske laget, mens Gøran Johannessen fortsatt er ute.

Det var jevnt gjennom hele 1. omgang. Danmark tok føringen i kampen. Begge lag ledet med to mål i løpet av omgangen, men etter pause var det Norge som åpnet best.

Torbjørn Bergerud hadde ti redninger før pause. Han overlot målet til Espen Christensen etter pause. Han fulgte opp i samme standard.

Da Norge økte til 19-14 etter ni minutter måtte danskene ta time out. Sju minutter uten norsk scoring ga danskene mulighet til å komme opp på 20-20, men da Håndballgutta først var i gang igjen, ble det kjapt 23-20. Sju minutter før slutt ledet Norge 25-21 over den olympiske mesteren fra nabolandet.

Til slutt vant Norge 27-25. Det lover godt en snau uke før EM-starten.