Jubel i Larvik
Norge jublet etter fantastisk innsats i kvartfinalen. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Storspill i kvartfinalen

Fantastisk forsvarsspill mot Russland la grunnlaget for utklassing 34-17. Norge er i semifinale i VM!

Håndballjentene fikk Russland til å se ut som en skygge av seg selv og kriget dem fullstendig ut av stilen i kvartfinalen.

Det ble noen tekniske feil i åpningsminuttene, men for en førsteomgang det ble i kvartfinalen mellom de to lagene som i øyeblikket har de tre tittelbeltene! Et tett og kompakt forsvar ga en strålende omgang for Håndballjentene.

Nora Mørk åpnet ballet, og hennes fjerde scoring sendte Norge foran 7-2. Vikki fulgte opp med nok en kontring til 8-2 etter en av Katrine Lundes gode redninger. Riktignok scoret russerne fire på rappen før Vikki scoret igjen til 9-6.

Derfra og inn fikk jentene en fantastisk avslutning på omgangen og ledet 15-8 halvveis.

– Det er lenge siden jeg har sett så bra intenst forsvar og keeperspill som i første omgang, sa Thorir Hergeirsson til TV 2.

Først ti minutter før slutt følte han seg helt sikker på seier. Han synes arbeidsinnsatsen til jentene var fantastisk.

– Forsvarsspillet begynner vi virkelig å få til og det er stadig flere som mestrer det. Vi har to gode målvakter og bra fart fremover. Nå må vi holde beina på bakken, være ydmyk og klar for semifinale mot Nederland, sa Hergeirsson.

Norge spilte opp mot sitt beste. Russland fikk sin 10. scoring først etter 35 minutter. Da hadde allerede Norge ledet med ti mål, 19-9. De norske jentene scoret dobbelt så mange mål som de firedobbelte verdensmesterne, 34-17.

Dette var en nedsabling av en av de andre gullfavorittene, russerne ble regelrett spilt ut av hallen. En fantastisk oppvisning av Håndballjentene!

Stine Bredal Oftedal ble kåret til banens beste spiller.

Fredag er det møte med Nederland i semifinalen.