Oppsal ble Norgesmester i kvinner junior. Foto: Fredrik Hagen, NTB Scanpix

Gull til Oppsaljentene

Med to finaletap i bagasjen, var det endelig Oppsals tur til å ta gullet, foran finaledebutantene fra Sola.

Høyttidsstemningen var satt fra innløpning – å få spille i «selveste» Oslo Spektrum er ikke alle forunt.

Det startet da også litt nervøst fra begge lags sider, med feilpasninger og litt for dårlige avslutninger. Målvaktene i begge ender viste seg imidlertid fram fra start, og var medvirkende til at det skulle ta nærmere tre minutter før første scoring kom.
Deretter gikk det slag i slag de neste minuttene, og etter fem minutters spill var det uavgjort 2-2 mellom de to lagene.

Så tok Oppsal initiativet i kampen, og fikk et lite overtak. 10 minutter ut i første omgang var stillingen 5-3 i deres favør, men så rant det på med tekniske feil igjen.
Tre minutter senere utliknet Sola til 6-6, mens det ved halvspilt førsteomgang var Oppsal som var i ledelsen igjen, på stillingen 9-6.
Dette lille overtaket beholdt Oppsal ut omgangen, mye takket være Catharina Fiskerstrand Broch bakerst i Oppsals mål.

Også Solas målvakt Anne Edvardsen Kristoffersen hadde mange gode redninger, og bidro til at ikke Oppsals ledelse økte mer.
Lagene gikk til pause på stillingen 16-11 til Oppsal.

Andre omgang startet hakket mer målfattig enn første omgang, og det tok drøyt seks minutter før første scoring satt.
Dette mye på grunn av at begge lag satte tettere forsvar, og fortsatt gode målvakter i begge ender.

Etter halvspilt andreomgang var fortsatt Oppsal i føringen, men det virket som en ny gnist var tent i Solajentene. De kjempet og sloss i forsvar, og kjørte høyt tempo framover. Med en time out på riktig tidspunkt fikk Sola satt enda mer trøkk, og med 11 minutter igjen på klokka utliknet de til 20-20.
Herfra og inn ble det høy temperatur både på og utenfor banen, og lagene fulgte hverandre til det sto 50 sekunder igjen, da Oppsal scoret. Neste angrep fikk ikke Sola noe ut av, og med fire sekunder igjen på klokka kunne Shannen Sanchutha Jeiharan sette inn vinnermålet, og Oppsals 23. scoring for dagen. NM-gull til Oppsals juniorjenter!
Sola ble stående med 21 scoringer, og fikk dermed sølv i årets NM for kvinner junior.

NM-finale kvinner junior
Oppsal - Sola 23-21 (16-11)
Oslo Spektrum
Oppsals målscorere: Kristin Halvorsen 6, Frida Nåmo Rønning 4, Guro Nestaker 4, Eira Aune 2, Mariann Gabrielsen 1, Anna Huse 1, Ricke Bøttger 1, Katrine Harberg 1, Mia Kristin Syverud 1, Malin Alice Lundemo 1, Shannen Sanchutha Jeiharan 1. Øvrige spillere: Catharina Fiskerstrand Broch, Stine Holtedahl, Marie Cleife Gillholm, Julie Sofie Granum, Emma Holtet.
Solas målscorere: Kristiane Knutsen 8, Line Ellertsen 8, Vilde Nord 3, Sara Aarsvoll Svarstad 2, Vendela Bore Neverdahl 1. Øvrige spillere: Anne Edvardsen Kristoffersen, Tonje Espevik Handeland, Eila Tvedt Hoven, Frøydis Seierstad Wiik, Marie Lindgren Bjelland, Rikke Løvås Reianes, Caroline Alm Bru, Abbey Perry, Amalie Frøland, Eline Osland.
Utvisninger: Oppsal 1x2 minutter, Sola 3x2 minutter.

20171229-J20-Oppsal-Fiskarstrand,-Catharina.jpgCatharina Fiskarstrand Broch i Oppsals mål jubler etter redning. Foto: Fredrik Hagen, NTB Scanpix

20171229-J20-Oppsal-Lundemo,-Malin-Alice.jpgMalin Alice Lundemo jubler sammen med lagvenninnene. Foto: Fredrik Hagen, NTB Scanpix

20171229-J20-Sola-Ellertsen,-Line.jpgLine Ellertsen ble en av Solas toppscorere. Foto: Fredrik Hagen, NTB Scanpix

20171229-J20-Sola.jpgSola fikk sølvmedaljer. Foto: Fredrik Hagen, NTB Scanpix