Kristine Breistøl, her mot Thüringer forrige helg, ble Larviks toppscorer i Ungarn. Foto: Svein André Svendsen

Hederlig Larvik-innsats

Ferencváros ble for sterke og vant 37-33, men Larvik kjempet helt inn i Champions League-oppgjøret lørdag.

Larvik åpnet ved å ta ledelsen og var foran 3-1 før ungarerne klarte å stille om. Selv om Larvik-ledelsen kun holdt i fem minutter, slapp de sjelden ungarerne mer enn to mål foran seg i første omgang. Kun fire ganger de siste ti minuttene inn mot pause var ungarerne tre mål foran.

Ferencváros (FTC-Rail Cargo Hungaria) gikk til pause med ledelse 18-15. Kristine Breistøl, Maria Hjertner, Tamires Araujo, Cassandra Tollbring og Emilie Christensen var viktige i Larvik-angrepet, selv om laget til tider var noe utålmodig. Bakover slet Larvik med å stoppe kantene til hjemmelaget.

Larvik holdt seg nærme hjemmelaget i begynnelsen av 2. omgang, og var bare to mål bak (22-20) etter seks minutter, men så kom en periode der hjemmelaget økte forspranget og på det meste var seks mål foran (35-29), før Larvik igjen nærmet seg i målprotokollen.

Larvik var tre mål bak fire minutter før slutt, men det endte med firemålstap. Frode Kyvåg på Viasat 4 mente det uerfarne Larvik-laget hadde all ære av kampen.