Forrykende av Elverum

Det ble en oppvisning av Elverum i Champions League mot Bucuresti! 40 scoringer og 8-målsseier ble fasiten.

Elverum tok i mot Bucuresti hjemme i Terningen Arena søndag ettermiddag. Etter to tap og én seier mot henholdsvis Kadetten Schaffhausen borte, Skjern hjemme og Ademar Leon borte, var hele Elverum svært klare for ny Champions League-kamp.

Elverumsgutta viste høyt tempo allerede fra start, og Nikolaj Mehl satte sitt første mål etter ett minutt i første omgang. Totalt satte han 5 susere før pause - og viste sin hittil beste omgang i årets Champions League.
I tillegg til Mehl var Kevin Gulliksen sikker på kontringer, og Magnus Frederiksen holdt høyt tempo i ankomsten og satte flere perler.

Gjennom hele omgangen kjørte Elverum høyt tempo, og et trygt angrepsspill med plassbytter og kantinnløpninger - noe som ga stor uttelling!
Bakover rusket det noe, men med Morten Nergaard bakerst var Elverums ledelse aldri truet.
Tavla viste 19-15 i Elverums favør da lagene gikk til pause.

Raymond Hamar i trenerteamet var fornøyd i intervju med Viasat4 i pausen:
- Vi kjører bra tempo og styrer spillet. Vi må bli litt bedre i forsvar, og hjelpe hverandre mer enn vi har klart hittil.

Andre omgang startet sånn første omgang sluttet. Gutta fra Hedmarks dype skoger hadde massevis av krutt igjen i beina, og kjørte minst like høyt tempo som i første omgang. Rumenerne ble mer og mer slitne, gjorde flere og flere feil, og Elverum straffet dem hardt. De fortsatte å kjøre tempo i kontringer, ankomst og etablert angrepsspill - og scoringene satt fra alle posisjoner, og fra nesten alle spillerne!

40-32 ble sluttresultatet - i en kamp som av Viasat4 sin ekspertkommentator Frode Kyvåg ble betegnet som "champagnehåndball", "lærebokhåndball" og "håndballshow"!

Trener Michael Apelgren var en blid mann i intervju med Viasat4 etter kampslutt:
- I dag var det "skoj" å være trener, og spillerne viser mange "grymme" innsatser! Jeg blir spesielt imponert over at vi gjør bare fire tekniske feil gjennom kampen, til tross for så høyt tempo. Det var jeg spent på på forhånd, men guttene viser en ekstrem disiplin og trygghet gjennom 60 minutter.

André Lindbo ble kåret til Elverums beste spiller, en pris som han gjerne kunne delt med minst 6-7 av sine medspillere!

I Elverums gruppe i Champions League slo Skjern og Bjarte Myrhol Ademar Leon 33-25 tidligere søndag ettermiddag.

Elverums neste Champions League-kamp er også hjemme i Terningen Arena, mot Slovenske RK Gorenje Velenje søndag 15. oktober kl 1700.

Champions League - herrer
Elverum Håndball - Dinamo Bucuresti 40-32 (19-15)
Terningen Arena, Elverum
1760 tilskuere
Elverums målscorere: André Lindboe 8, Nikolaj Mehl 6, Tine Poklar 6, Håkon Ekren 5, Kevin Gulliksen 5, Richard Hanisch 3, Aleksander Børresen 2, Magnus Frederiksen 2, Stiven Thorsteinsson 1, Jonas Burud 1, Thrainn Orri Jonsson 1.
Dinamo Bucurestis toppscorer: Marius Iulian Mocanu 10 (også kåret til bortelagets beste spiller)
Utvisninger: Elverum 2x2 minutter, Dinamo Bucuresti 3x2 minutter