Åpnet med seier

U-jentene (LK00) åpnet EM med seier 23-16 etter det treneren karakteriserer som en «typisk åpningsmatch».

Norge - Serbia bar preg av at det var åpningsmatchen for begge lag i EM i Slovakia.

– Jentene leverte mye bra i dag, kanskje litt ustrukturerte i perioder. Men, alt i alt bærer kampen preg av at det er en åpningsmatch og jentenes første mesterskapskamp i historien.

Det sier Pål Oldrup Jensen, trener for LK00.

– Forsvaret er basis og der leverer vi bra stort sett hele kampen.

Det ga en såpass stor trygghet for de norske jentene at de gikk inn til pause med firemålsledelse, 12-8.

Tidlig i den andre omgang var det derimot Norge som kom bakpå.

– Serbia hentet fort inn vår ledelse og gikk selv opp til to mål.

Men da tok de norske jentene seg sammen og leverte bra forsvars- og angrepsspill - godt assistert av Marielle Nordvang som satte inn fem mål.

– Vi var ganske trygge på ledelsen mot slutten, sier Oldrup Jensen, og skryter av Nordvang:

– Hun var veldig toneangivende i begge omgangene, mens Eli (Skogstrand, journ.anm.) også leverte godt bakerst i mål, sier han.

Alt i alt - Oldrup Jensen er fornøyd med starten på EM i Slovakia etter 23-16-seieren.

– Alle bidrar med sitt og er en viktig del av laget. Det er også godt å se at har ikke den ene spilleren dagen, kan noen andre bidra. Noe vi tar med videre, runder han av..

Norge - Serbia 23-16 (12-8)