Spennende for gutta

Det ble en spennende kamp for beachgutta våre, da de møtte Ukraina i første kamp i plasseringsspillet.

Norge kom best i gang, og fikk en knapp ledelse i startminuttene, men Ukraina kom raskt tilbake, til tross for flere gode redninger bakerst hos Norge.
Ukraina hadde ledelsen på stillingen 12-8, før Norge snudde det og gikk omm i 14-13-ledelse. Norge hadde ballen med 17 sekunder igjen, kontret og satte en sikker ettpoenger. Ukraina tok så time out, med 8 sekunder igjen å spille, de prøvde seg så på en topoenger som de ikke fikk godkjent, og Norge vant første sett.

I andre sett var det Ukraina som kom best i gang, Norge slet med å holde følge de første minuttene, og Ukraina var halvveis oppe i en 18-12-ledelse.

Norge kjempet seg tilbake, og kom opp i ryggen på Ukraina, men de festet grepet og kontrollerte inn til seier i andre sett.
Dermed var det uavgjort 1-1, og klart for shoot out.
I shoot outen scoret begge lag på sine to første straffer, Ukraina satte også den tredje, før den ukrainske målvakta reddet Norges tredje forsøk. Ukraina satte også sin fjerde, mens Norges fjerde straffe gikk utenfor. Dermed hadde ikke Norge sjans til å ta igjen Ukraina, og kampen ble avblåst.

Trener Kjetil Lundeberg var noe skuffet, men fattet på telefon etter kampslutt:
- Hvis vi starter med Kroatiakampen, så hadde jo det vært en bonus om vi hadde klart. Når det kommer til Ukraina, var det viktig å vinne den for å kunne spille om femteplassen og direkte kvalifisering til VM. Jeg tror lufta gikk litt ut av noen av gutta, og vi klarte ikke helt å få det til. Det er surt for guttas del, som har jobba hardt, men plasseringsmessing er vi på samme sted som for to år siden. Kampen mot Danmark i morgen er jo nærmest betydningsløs, og det handler bare om å finne motivasjon til å vinne.

Norges toppscorer i denne kampen ble Tobias Glemming med 12 poeng, tett fulgt av Daniel Granli med 10 poeng.
Fullstendig kampfakta kan du se hos EHF.

Norges neste kamp blir altså  kampen om 7. plassen. Der møter de Danmark, og den kampen spilles søndag klokka 1200.