Skåringsfest i Belgia!

Det ble en ny skåringsfest for Håndballgutta, da de vant over Belgia i nest siste EM-kvalifiseringskamp.

Gjestene fra nord - våre raske, hardtskytende Håndballgutter, viste ingen nåde fra start, og presset Belgia til time out før fem minutter var gått av kampen. Da ledet Norge 5-0, og vertene var rystet!
Belgias første skåring satt bak Torbjørn Bergerud etter 5 1/2 minutt spilt - en flott sjumeter.

Etter halvspilt førsteomgang viste tavla 5-10 i norsk favør, etter en periode hvor Norge slapp seg litt ned i forsvar, og mistet noe av intensiteten de viste fra start.
Til pause ledet Norge fortsatt med fem mål, på stillingen 15-20, noe som vil si at lagene spilte uavgjort i 25 av omgangens 30 minutter.

I pausen hadde trener Børge Lund i intervju noen klare tanker for andre omgang:
- Vi fikk en kjempestart bakover, men så slapp vi oss litt ned. Vi ønsker oss mer tålmodighet framover, og høyere intensitet bakover i andre omgang!

Og gutta viste både tålmodighet og intensitet - og i andre omgang var Norge klart dominerende.
Christian Berge hadde følgende analyse til TV3 etter kampslutt:
- Vi fikk jaga dem litt lenger tilbake på banen, og presset dem til dårlige avgjørelser. Dermed kunne vi kjøre kontra, og da skårer vi mange mål.

Belgia spilte nærmest konsekvent 7-6, og hadde dermed ofte åpent mål, noe Norge var godt forberedt på - og utnyttet til fulle. Selv målvakt Espen Christensen tegnet seg på skåringslista - og med det var det bare Joakim Hykkerud og Torbjørn Bergerud på det norske laget som IKKE skåret!
Totalt sett spilte Norge i denne kampen et konsentrert og godt spill, de vant mange baller og spilte godt sammen - som resulterte i seier 43-27 til slutt.

På lørdag venter Norges siste EM-kvalifiseringskamp - på hjemmebane i Oslo Spektrum mot Litauen. I skrivende stund ligger Litauen foran Norge på tabellen - men med like mange poeng. Norge må derfor vinne lørdagens kamp, for å være klare for EM i 2018.
Se kampen live i hallen, eller på TVNorge fra klokka 1630!