Debutantenes aften

Det ble debutantenes aften da Norge og Frankrike barket sammen i en nær fullsatt STIL Arena.

Norge tok i mot Frankrike til landskamp i STIL Arena i Follo torsdag kveld, etter nærmere 14 dagers samling i Portugal.

Med fem debutanter på det norske laget var det knyttet stor spenning til Norges spill – særlig med tanke på forsvaret.
Men allerede fra første angrep var jentene ”på”, og spilte Frankrike til passivt. Under ett minutt ut i kampen hadde kveldens første debutant Jeanett E. Kristiansen skåret.
Bakerst gjorde Katrine Lunde seg bemerket fra start, noe som presset gjestene til en time-out allerede etter snaut seks minutter, på norsk tremålsledelse 4-1.
Denne time-outen hjalp lite for Frankrikes angrepsspill, men bakover lagde de mer hodebry for Norge, som brukte noen minutter på å skåre sitt neste mål. Stine Bredal Oftedal gjorde like gjerne jobben sjøl, snappet ballen og kontret inn 5-1. Deretter satte Nora Mørk en 7-meter kontant i mål, og Norge ledet 6-1.

Ved halvspilt førsteomgang hadde Norge spilt seg opp til en solid femmålsledelse, før Jeanett E. Kristiansen kontret inn to raske mål til 12-5.

De siste minuttene av første omgang fikk begge lag noen utvisninger, og Norge gikk til pause i ledelsen 15-9.

I andre omgang var det Frankrike som kom best i gang, og satte forsvaret solid fra start. Norges første skåring kom ikke før etter snaut 3 minutter, ved Stine Skogrand.
Heldigvis for Norge var Katrine Lunde god bakerst, og hadde flere gode redninger på Frankrikes mange kontringer de første minuttene.
Til tross for taktfast heiing fra tribunene, klarte ikke Norge å finne ut av Frankrikes forsvarsspill, og opplevde både avblåsninger for passivt spill og tekniske feil.

Etter halvspilt andreomgang utliknet Frankrike til 18-18, og Thorir Hergeirsson tok time-out for Norge.

I sluttminuttene skrudde heldigvis Norge til, og viste seg fra en mer solid side. Kaptein Stine Bredal Oftedal tok ansvar begge veier og satte to raske skåringer. Til slutt ble det også norsk seier 24-21, foran et ellevilt publikum.

Om det så var debutantenes aften i STIL Arena, gjorde en av Norges soleklare veteraner en strålende jobb. Katrine Lunde var svært viktig for Norge gjennom hele kampen, men særlig i de perioden da Frankrike hadde overtaket. Fortjent ble hun kåret til Norges beste spiller.

Lagene møtes igjen lørdag 17. Juni i Oslo Spektrum. Vil du se kampen live i hallen må du skynde deg å kjøpe billetter – kun noen få tilgjengelig igjen! Kampen vises også på TVNorge, med sendestart klokka 1630.

Norge – Frankrike 24-21 (15-9)