Cruiser videre

Beachjentene cruiser videre i EM, med seier over Ungarn etter en feberredning av Rikke Granlund (bildet).

Norge gikk inn i mellomspillet ubeseirede og med full pott torsdag. Mellomspillets to første kamper ble også vunnet av Norge, og det var knyttet stor spenning til fredagens første kamp, mot regjerende europamestere Ungarn.
Det er imidlertid et helt annet ungarsk lag som deltar i EM i år, enn det Norges jenter møtte i bronsefinalen i fjorårets VM - både unge og ferske beachjenter representerer i år Ungarn.

Norge åpnet fredagens første kamp med raskt og presist angrepsspill, samt tett og trygt forsvar, og hadde et solid overtak i første halvdel av første sett. Ungarn spilte seg opp, og halvveis var de a poeng med Norge.
Friskt norsk spill i sluttminuttene av første sett ga imidlertid Norge en klar tipoengsseier og 1-0 i norsk favør.

Andre sett ble mer dramatisk - lagene fulgte hverandre tett og med kun 14 sekunder igjen å spille hadde Norge en knapp topoengs ledelse - og Ungarn hadde ballen. Angrepet ledet ikke til noe mer enn en straffe - ett sekund før slutt. Rikke Granlund i det norske målet reddet mesterlig, og de norske jentene jublet for nok en seier!

Norges toppscorer i denne kampen ble Martine Welfler med 20 poeng, tett fulgt av Maren Aardahl med 16 scorede poeng.

Fullstendig kampfakta finner du hos EHF.

Allerede klokka 1500 venter Norges neste kamp - motstander er Nederland. Følg kampen på TV2 Sportskanalen eller TV2 Sumo!

Følg beachhåndballjentene på Facebook og Instagram.