Elverum vant 2. kamp

Etter nok en spennende kamp, er det fortsatt ikke klart hvem som går til topps i GRUNDIGligaen for menn.

Etter en god førstekamp av Arendal borte hos Elverum, var det torsdag kveld duket for en festkamp i et fullstappet Sør Arena.

I intervju med Eurosport før kampen, bekreftet begge lags trenere at de kjente på presset og den da tilhørende nervøsiteten. Det skulle jo bare mangle ettersom det er muligheten for deltakelse i Champions League det spilles om.

Det var en meget jevn førsteomgang vi var vitne til, men med godt forsvarsspill og gode keeperprestasjoner av Brasils landslagskeeper Almeida lå Arendal hele tiden ett hakk foran. Det ble ikke enklere for Elverum da Arendal også satte innpå en gammel storhet i keeper Medhus på en straffe, som klarte å presse Lindboe til å skyte i stanga. Hjemmelaget gikk til pause med en fortjent firemåls ledelse.

Men Elverum hadde ikke kommet til Sør Arena for å tape, og vipps, fire minutter ut i andre omgang og med noen gode redninger av Nergaard var Arendals ledelse hentet inn. Arendal tok timeout, og derfra fulgte de hverandre helt inn. Arendal gjorde også noen keeperbytter underveis i kampen, men uten at det gjorde noen forskjell og lagene delte på å lede.

Det ble noen uhyre spennende sluttminutter, og med bare 30 sekunder igjen av ordinær tid, på stillingen 25-25, tok Elverum timeout for å planlegge det siste angrepet. Dessverre for Elverum endte dette med en teknisk feil. Selv om det for herrene er best av tre kamper som gjelder, skal det kåres en vinner i hver kamp, og det var dermed duket for ekstraomganger på 2 x 5 minutter.

Det var show, det var press! Arendal med mislykket flyver men fikk likevel mål. Elverum svarte gang på gang og etter fem minutter var stillingen 27-28. Det var Elverum som startet med ballen og hadde dermed et lite overtak, men med gode keepere i begge ender var ingen ting avgjort før dommeren blåste av etter siste ekstraomgang. Elverum trakk til slutt det lengste strået i denne festkampen og vant 30-29.

Hvem som får Champions League plassen (om det blir direkte eller via kvalifisering vet vi ikke ennå) avgjøres altså før forskommende søndag 21. mai på Elverum.