Herrenes semifinaler

Etter to spennende kamper tok ØIF Arendal og Elverum første stikk  i sluttspillets første semifinaler.

Etter noen spennende kamper i kvartfinalene har åtte lag nå blitt til fire. Som i kvartfinalene er det laget som blir best av tre kamper som kvalifiserer seg til sluttspillfinalen. Det som også kan være verdt å merke seg er at det SKAL kåres en vinner i hver kamp om det så må avgjøres med ekstraomganger (2 x 5 min) og kanskje til og med straffekonk.

ØIF Arendal Elite - BODØ HK 24-23

Denne semifinalekvelden startet i Sør Amfi, hvor ØIF Arendal tok i mot Bodø. Begge lagene behøvde bare to kvartfinalekamper for å kvalifisere seg til semien.

Bodø startet best og ledet 10-7 til pause, men ØIF Arendal trengte bare en liten pause og kom raskt tilbake. Allerede før to minutter var spilt av andre omgang viste tavlen 10-10. Bodø rykket litt i fra igjen, men nok en gang skulle det vise seg at hjemmelaget ikke hadde planer om å gi bort seieren og med fem minutter igjen av full tid var stillingen 18-18. I omgangens siste sekund og på stillingen 19-20 kjempet hjemmelagets Rannekleiv seg til en straffe og Paulsen sørget for at det ble ekstraomganger i Arendal.

Første ekstraomgang endte 21-21 og ingen ting ble avgjort før i siste sekund denne gangen heller. Nok en gang var det Rannekleiv som denne gangen kjempet ballen i mål selv og det ble dermed ØIF Arendal som gikk av med første seier.

Både ØIF Arendals Sondre Paulsen og Bodøs Henrik Bielenberg scorte 7 mål hver.

Neste kamp spilles søndag 23/4 kl. 19:45 og vises på Eurosport 1, med sendestart kl. 19:30

Elverum - Kolstad 27-26

Med to gode kamper i kvartfinalene kvalifiserte Kolstad seg til semifinalen og selv om Elverum er seriemestre i år viste Kolstad lite respekt. Selv om Elverum startet kampen best viste Kolstad seg fra en god side og fortsatte som i to av de tre kvartfinalene de spilte mot Haslum. Kolstad leder 15-11 til pause.

Eurosport Norges kommentator Ole Gustav Gjekstad bemerker også i pausen at Elverum har vært svake så langt.

Det tok Elverum en halv omgang å hente inn igjen denne ledelsen og derfra var det jevnt til siste sekund. Selv om Elevrums Pujol scorte 17 sekunder før slutt, var ingen ting avgjort før Kolstad bommet på direkte frikast. Elverum tok altså første stikk i denne semifinalen.

Kampens toppscorer ble Tomas Ivancsik fra Elverum med 8 mål.

Neste kamp spilles lørdag 22/4 kl. 17:00.