Storseier mot Brasil

Norge spilte uten bremser og løpte seg til en 13-målsseier mot Brasil.

Et løpesterkt Norskt lag entret VM-arenaen i Nantes for å spille den fjerde gruppespillkampen mot Brasil i VM. Kent Robin Tønnesen serverte lagkameratene seks assist på ti minutter, og fant stadig vekk Bjarte Myrhol på streken. Tønnesen utmerket seg som omgangens store spiller, både fremover og bakover. Norge vant også målvaktskampen med Torbjørn Bergerud i mål. De norske herrene spilte en overbevisende omgang og gikk til pause med en femmålsledelse.

Det var høy intensitet i det norske forsvaret da andre omgang var i gang. Håndballgutta fortsatte der de slapp: redning, løp og kontringsmål. Etter fem spilte minutter økte Norge ledelsen ytterligere, og stillingen var 21-13 da Brasil tok timeout.

Brasilianerne hadde en god periode i midten av andre omgang, men kampen ble llikevel aldri spennende. I store deler av omgangen tok de ut målvakten og spilte med en mer i angrep. Det stødige forsvaret til Norge gjorde at de kunne utnytte det åpne målet opp til flere ganger. Unggutten Magnus Abelvik Rød scoret seks mål i andre omgang og var med på på å sikre Norge nok en gruppespillseier i VM.

Det meste virket å fungere for Håndballgutta i dag, både i forsvar og i angrep. Sander Sagosen og co. herjet med Brasil og vant til slutt  39-26.

De norske gutta møter Japan i siste gruppespillkamp Torsdag 19. Januar klokken 20.45. Kampen kan du se på TV2.

Norge LMS
Sander Sagosen 7, Magnus Abelvik Rød 6, Bjarte Myrhol 6, Magnus Jøndal 5, Kristian Bjørnsen 5 ,Christian O'Sullivan 3, Gøran Johannessen 3, Joakim Hykkerud 2, Kent Robin Tønnesen 1, Magnus Gullerud 1, Ole Erevik, Torbjørn Bergerud, Espen Christensen, Espen Lie Hansen, Andre Lindboe og Eivind Tangen.

Alt om VM i Frankrike.

Torbjørn Bergerud. Foto: S. Pillaud France Handball 2017

Christian O'Sullivan. Foto: S. Pillaud France Handball 2017

Sander Sagosen kampens beste Foto: S. Pillaud France Handball 2017

Bjarte Myrhol og Christian Berge etter kampen. Foto: S. Pillaud France Handball 2017