Dramatisk semifinale

Det var høy puls flere steder enn på banen under Håndballguttas historiske semifinale i VM fredag kveld.

For uansett utfall av denne semifinalen, er Håndballgutta historiske. Fredag 27. januar 2017 - tidenes første VM-semifinale for et norsk seniorlag.

Og det ble en tøff start i Paris, med gule kort og utvisninger etter bare fem minutter spilt. Måltavla viste riktignok bare 1-0 - i kroatisk favør.
Kroatia fikk også den beste starten, og etter halvspilt førsteomgang ledet de 6-3. Da våknet i midlertid de norske gutta - og få minutter senere viste tavla 7-7. Sju minutter før pause satte Eivind Tangen inn en suser av et langskudd - og Norge var i ledelsen 10-8. Norge var oppe i 11-8, og til pause viste tavla 12-10 i norsk favør.

Også i andreomgang kom Kroatia best i gang, og etter tre minutter spilt utliknet de til 12-12. Ved halvspilt andreomgang ledet Kroatia 18-16, etter en periode med mye slurv og usikkerhet fra hittil så selvsikre gutter.
Fem minutter senere var det derimot Norge som gikk opp i ledelsen, til 19-18.
Med ett minutt igjen skåret Sander Sagosen, og stillingen var 22-22. Et nervedrama uten sidestykke!
Frankrike var i ballbesittelse hele kampens siste minutt, og i siste sekund kom de til skudd - reddet av Torbjørn Bergerud! Hele Norge jublet - helt til vi alle sammen skjønte at dommerne hadde blåst av og ga kroatene 7-meter. Skulle det igjen holde bare nesten? Hele vårt langstrakte land vibrerete - og eksploderte i det unge, ferske Torbjørn Bergerud reddet IGJEN! - Ekstraomganger!

I første ekstraomgang fulgte lagene hverandre tett, og etter de første fem ekstra minuttene var stillingen 24-24.
I andre ekstraomgang fikk Norge overtaket - og med få sekunder igjen setter Norges kaptein Bjarte Myrhol inn sitt 591. landslagsmål, og setter den siste definitive spikeren i finalekista for Kroatia. Benken jubler, hallen er i ekstase, og et jordskjelv kan kjennes i hele Norges land - NORGE SLÅR KROATIA OG ER KLARE FOR VM-FINALE!!!

Finalen spilles søndag klokka 1730 - og motstander er vertsnasjon og "hjemmelag" Frankrike - større blir det ikke!! Se med på TV2 fra klokka 1700!
Bronsefinalen spilles i morgen, lørdag, klokka 2045, og sendingen starter på TV2 Zebra klokka 2030.