Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Regnbuesiluett dame.jpg

Søker spillere til «håndball-EM for skeive»

Hvert år samler Raballder spillere både fra egne rekker og fra andre norske klubber for å reise Europa rundt.

I år avholdes LGBTQ+ Euro Handball Championship i München i Tyskland. Raballder Håndball ønsker å sette sammen et lag også i kvinneklassen, for første gang siden 2015.

- Disse mesterskapene er et utmerket sted for å skaffe seg et nettverk av skeive håndballvenner fra både Norge og resten av Europa. For de som har vært med på dette i noen år, er det alltid kjekt å treffe gamle kjente. For de som reiser for første gang, er det veldig lett å stifte nye bekjentskaper.

Det sier Ole Martin Prebensen Tanberg, leder av Raballder Håndball. Han var med for første gang i fjor, da mesterskapet ble avholdt i Madrid.

- Der var det 20 lag i herreklassen og 5 lag i kvinneklassen. Norge stilte med to lag i herreklassen, hvor det ene laget gikk helt til topps.

Søker spillere av alle kjønn

«Herreklassen» er egentlig en «åpen klasse», hvor alle har anledning til å spille, uavhengig av legning eller kjønnsidentitet. Men de fleste spillerne i denne klassen er cis-menn – menn som ble registrert som menn ved fødselen, og som også identifiserer seg som menn.

- Majoriteten ser nok på seg selv som skeive, selv om en del lag også har spillere som er heterofile. Det har vi også. Det viktigste er at man støtter en tolerant og inkluderende idrett hvor alle skal føle seg velkommen, sier Tanberg.

I «kvinneklassen» er det åpent for alle som identifiserer seg som kvinner, eller som ble registrert som kvinne ved fødselen. De fleste her er cis-kvinner.

Åpen trening

Nå organiserer Raballder åpen trening for spillere til lag i begge klasser. Lag til herreklassen har åpen trening tirsdag 30. april og kvinneklassen lørdag 4. mai. De håper å nå ut både til spillere som til vanlig spiller for andre lag, og til spillere som kanskje ikke har spilt på noen år, men kunne tenke seg en gjestevisitt på håndballbanen.

- Påmeldingsfristen er 15. mai, så vi må vite innen da om vi har nok damespillere til å stille lag. Herrelag eller lag i åpen klasse vet vi at vi har nok spillere til, men også der ønsker vi nye spillere velkommen, og kanskje blir vi nok til å stille flere lag.

Mesterskapet avholdes i år i München i Tyskland torsdag 15. og fredag 16. august. Ta kontakt med Raballder Håndball (raballder.handball@gmail.com) om du ønsker å vite mer.

Det er også mulig å møte opp direkte på åpen trening. Treningene vil være i Hovseterhallen i Oslo kl 18:00 tirsdag (herreklasse) og kl 14:00 lørdag (dameklasse).