Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kast ballen-logo.jpg

Gjør som Nit-Hak, og bli med på Kast ballen!

Klubben jobbet bredt med rekruttering og økte medlemsmassen med 83 utøvere.

Nit-Hak Håndballklubb var en av 45 klubber i Region Øst som deltok i skoleprosjektet Kast ballen i 2023. Kast ballen er et nasjonalt tiltak som skal hjelpe lærere til at enda flere barn får gleden av å leke med ball når de er på skolen. Ved å bruke ferdige undervisningsopplegg, får barn på 1. – 3. trinn en introduksjon til lek med ball og håndball på skolen. Her er det konkurranser, aktivitetsdager og fine øvelser for ulike aldersgrupper. 82 skoler deltok i Region Øst i 2023.

Nå har skoler igjen muligheten til å registrere seg til Kast ballen, og fristen er 8. mai.

Sportslig leder i Nit-Hak, Siri Aaneby, er veldig positiv til prosjektet og mener dette er et unikt og veldig bra tilbud til skolene.

- Det er meget godt lagt opp med tanke på tilrettelegging av nivå, hvor aktivitetene er lekpreget og gøy. Det er veldig bra at øvelsene er knyttet opp imot kompetansemål i faget kroppsøving. Det gjør at verdien og brukervennligheten for lærerne er stor. Dette er et helproft opplegg fra Håndballforbundet side.  

Hvordan har Kast ballen hjulpet deres klubb med rekruttering?

Vi i Nit-Hak HK har jobbet med rekruttering på flere områder. Det at håndballaktivitet blir lagt inn i skolen er en unik mulighet for introduksjon til idretten. Vi ser på «Kast ballen» som en sterk medvirkning i rekrutteringen i klubben vår. 

Har dere hatt en økning i antall medlemmer etter Kast ballen, og hva har dere gjort av tiltak for å få barna inn i håndballhallen?

Høsten 2023 hadde vi to med skoler i Nittedal. Vi jobbet som nevnt bredt med rekruttering og økte medlemsmassen med 83 utøvere. Vi hadde også et sterkt fokus på å jobbe målrettet mot å gi gratis SFO-håndball, i tilligg til «Verv-en venn kampanjer» med flotte premier. Vi er overbevist om at Kast ballen har bidratt positivt til at rekrutteringstallene var så høye i perioden dette pågikk. Videre arbeid nå, er at vi er godt i gang med å etablere 4 nye lag og da begynner virkelig rekrutteringsarbeidet å bære frukter.  

Hvorfor anbefaler dere andre klubber å bli med i Kast ballen?

Vi anbefaler alle klubber å forsøke å få med seg de lokale skolene på Kast ballen fordi det gir en unik mulighet for introduksjon til håndball. Opplegget er veldig proft utviklet og kroppsøvingslærerne får med seg en verdifull verktøykasse både mtp. øvelser og gratis utstyr. 

Som lærer på Toppidrett på Bjertnes videregående skole, kan jeg referere til bred forskning om sammenhengen mellom læring og fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet bedrer barns evne til konsentrasjon når de ellers sitter mye stille i et klasserom. Barna lærer også det sosiale samspillet med hverandre og det å forholde seg til ulike lekers regler, som også har overføringsverdi til andre sosiale arenaer i livet. Håndball har hele denne pakka, både det motoriske, fysiske og det den sosiale læringen. Derfor er jeg veldig glad for at barneskolene i Nittedal så denne verdien, til det beste for elevene sin helhetlige utvikling- og læringsprosess.