Győr 20240504.
Kvartfinale i mesterligaen mellom Györ og Vipers i Györ.
Lysa Defo mot Stine Bredal Oftedal. Bakerst Katrine Lunde, som gjorde dagen problematisk for hjemmelaget.

Vipers vant i Györ – men ikke nok til avansement

Vipers kjempet og vant i Ungarn, men må likevel innse at det ikke blir noe Final4 denne sesongen.

Det var lenge god grunn til å håpe for Vipers-fansen, men seier 26-24 betyr at Vipers er ute av turneringen før det hele skal avgjøres.

Den regjerende trippelmesteren hadde et vanskelig utgangspunkt, og måtte hente inn sju mål foran 5209 tilskuere i Györ. Et lag og en by som gjerne vil gjenerobre tronen de mistet etter sin trippel før pandemien.

Vipers fikk en drømmestart med ledelse 4-0 i Audi Arena, før Kari Brattset Dale scoret hjemmelagets første for kvelden.

Katrine Lunde hadde flere gode redninger i Vipers-målet. Det var tydelig at hun var bestemt på å gjøre sitt for at hennes tidligere arbeidsgiver ikke skulle finne veien til nettmaskene.

Hjemmelaget var godt oppmuntret av publikum, og 17 minutter ut i oppgjøret var lagene tilbake til utgangspunktet, da Györ utliknet til 9-9 på en kontring fra Veronica Kristiansen.

Resten av omgangen ble jevnspilt, og vinnerne at de seks siste fullførte sesongene av Champions League gikk til pause med Vipers foran på stillingen 17-15. Dermed var sørlendingene to mål nærmere å hente inn ungarernes forsprang på sju, fra den første kvartfinalen.

Det tok sju minutter før hjemmelaget scoret sitt første mål etter pause. Da hadde allerede Vipers scoret, men ellers var målet stengt i begge ender av banen. Slik ble det helt til ni minutters spill, da omgangens tredje scoring kom fra Jamina Roberts og ledelse 19-16 til gjestene.

Snaut 12 minutter ut i omgangen var Vipers fem mål foran, og presset Györ til time out. Hjemmelaget hadde bare klart å overliste den gode Vipers-målvakten én gang til da i omgangen.

Ti minutter før slutt var Vipers fire mål foran, 23-19. Hjemmelaget hadde bare scoret fire ganger etter sidebytte, men var likevel foran sammenlagt da de siste ti skulle spilles.

Med en sluttspurt fra Györ, ble avstanden og spenningen mindre jo nærmere klokka tikket mot 60 minutter.

Om det ikke blir et norsk lag i Final4 i Budapest 1. og 2. juni, er det flere norske spillere igjen i turneringen, blant annet i Györ.

De øvrige lagene som er klare for årets Final 4 er franske Metz, Team Esbjerg og tyske Bietingheim.