NHF Logo Isbjørn
Elverum tok seg videre og møter Kolstad i finalen i REMA 1000-ligaen. Har fra en tidligere kamp.

Elverum sikret seg finaleplassen

Etter en jevn start rykket Elverum fra og tok seieren 41-30 mot ØIF Arendal i semifinalen i REMA 1000-ligaen.

Tirsdag kveld var det klart for det andre oppgjøret i semifinalen i REMA 1000-ligaen mellom ØIF Arendal og Elverum, denne gangen i Sør Amfi. I det første oppgjøret var det Elverum som stakk av med seieren og ville med seier i det andre oppgjøret være klare for finale.

De to semifinalistene fulgte hverandre tett i starten av kampen, men Elverum lå hakket foran. Etter syv minutter økte de hvitkledde til ledelse 6-3 etter scoring av Sindre Heldal fra straffemerket, før de så økte til en firemålsledelse.

Like før halvspilt førsteomgang ble det levert ut et gult kort til hver av benkene, før ØIF Arendal reduserte og kom to mål bak på stillingen 8-10. Hjemmelaget kom to mål bak, men ikke nærmere. Utover i omgangen var det gjestene som traff best og økte ledelsen til en femålssledelse inn i de siste ti minuttene av omgangen.

Elverum beholdt femmålsledelsen inn i omgangens siste minutter, før de økte helt på tampen av omgangen og gikk til pause med ledelse 20-14.

Elverum
Magnus Søndenå scoret ni mål i det andre semifinaleoppgjøret mot ØIF Arendal. Her fra en tidligere kamp.

Ut fra pause fortsatte Elverum der de slapp og fortsatte å øke ledelsen. Andre omgang startet også målrikt og etter ti minutter hadde Elverum kommet seg foran 29-21. ØIF Arendal slet med å få ballen forbi Elverums forsvar og målvakt Vegard Bakken Øien, samtidig som mye klaffet på andre siden for Elverum.

Utover i andreomgang kom Elverum ti mål foran, med blant annet toppscorerne Daniel Gillis Lennart Blomgren og Magnus Søndenå i spissen. Gjestene holdt på ledelsen og økte med ett mål like før kampens slutt. Det endte med klar seier 41-30 til Elverum i den andre semifinalekampen.

De svarte- og hvitkledde tar seg med det videre til finalen i REMA 1000-ligaen. I den andre semifinalen ble Kolstad klare for semifinale mandag kveld, etter seier i de to semifinalekampene mot Drammen. Finalen mellom Elverum og Kolstad avgjøres også over tre kamper, som spilles 22.05, 25.05 og 29.05.